„REMÉNYETEK MINDVÉGIG TÖKÉLETESEDJÉK” (ZSID 6.11)

Nappali csengetési rend

1. 08:00 – 08:45
2. 08:55 – 09:40
3. 09:50 – 10:35
4. 10:45 – 11:30
5. 11:40 – 12:25
6. 12:45 – 13:30
7. 13:50 – 14:35
8. 14:40 – 15:25

Tájékoztató infó tanároknak

Kedves infó tanárok, és mindenki aki gépteremben tanít!

Itt részletes tájékoztatást és információkat találtok arról, hogy hogyan is változott a szerver és a meghajtók felépítése. 

Kezdetnek megemlíteném, hogy van egy új meghajtók a “Network”.

A Network meghajtó azért lett létrehozva, mert megváltozik a számítógépen való bejelentkezés rendszere a diákok számára, hogy a tanároknak könnyebb dolguk legyen, figyelemmel tudják kísérni, hogy személy szerint ki mit csinál, mit csinált.

 

A meghajtó felépítése a következő:

Minden osztálynak van egy saját mappája. Az osztály mappákon belül, minden diáknak aki az osztályba jár, van egy személyes mappája. Az osztály mappákat, és ezt a nézetet csak a tanárok látják így.

Osztályon belüli mappák:

Mindenki csak a saját személyes mappáját látja a diákok közül,  más mappájához nem fér hozzá. Ezen rendszer bevezetése azon alapul, hogy bizonyos tanulók cserélgetik a feladataikat egymással / ellopják egymás munkáját, dolgozatát a közös (Public) meghajtón keresztül. 

 

A Network meghajtón lévő mappák között található egy olyan, hogy “Automatic Software Install”. Ebben a mappában olyan dolgok/programok vannak, amik a diákok számára automatikusan feltelepül. Ebbe a mappába NE tegyetek semmit. 

 

A diákok saját mappája náluk meghajtóként jelenik meg.

Tájékoztató a belépés mikéntjéről:

Minden diáknak saját felhasználóneve és jelszava van. Amikor először lép be, a rendszer megkér, hogy változtassa meg a jelszót. 

A bejelentkezés a bal alsó sarokban lévő “Másik felhasználó” gombra való kattintással lehetséges. Itt a felhasználó beírja a nevet amit kapott, és a hozzá tartozó jelszót.

Jelen esetben a “Példa Felhasználó” nevű fiókkal jelentkezek be.

Ha beírtuk a nevet és a jelszót, a következő képernyő fog megjelenni:

Itt az OK gombra kattintva, megjelenik egy másik felület, ahol összesen annyi a dolgunk, hogy egy saját jelszót állítsunk be. A jelszót 2x kell beírni egymás után külön jelszó dobozba.

Miután megadtunk egy tetszőleges jelszót, ami minimum 4 karakter, a windows bejelentkeztet. Az első bejelentkezés pár percet igénybe vehet, mert ilyenkor telepíti fel a programokat amiket előzőleg megadtam neki. Miután bejelentkezett a felhasználó, valahogy így fog kinézni:

A felhasználó sikeresen létrejött, az alap programok pedig feltelepítésre kerültek. (Chrome, Office, Krita, Gimp, Notepad++, Java).

A felhasználó windows intézője valahogy így néz ki:

Ezt követően a felhasználói meghajtót megnyitva egy üres mappa vár.

Javaslatom az lenne, hogy a tanévnek megfelelő névvel ellátott mappába, azon belül egy tantárgy nevével ellátott mappába dolgozzanak a diákok a saját meghajtójukra, ez a legátláthatóbb módszer (ez csak egy javaslat volt).

Az Office mindenkinél aktiválva van alapból, csak el kell fogadni a felhasználási feltételeket (nagy kék gomb kétszer).

FONTOS!

Miután végeztek az órával, vagy mielőtt a termet elhagyják a diákok. MINDENKÉPPEN JELENTKKKEZZENEK KI VAGY KAPCSOLJÁK KI A GÉPET!

Mivel ezek személyes felhasználók, mindenkinek a saját adatai vannak a gépen. A saját adataik biztonságáért a diákok felelnek.

Egyéb tudnivalók:

Az új rendszer hivatalos (várt) indulása: 2022. február 6. 
Tesztüzemben volt: 2023. január 18. (szerdán, a nyolcadikoksokkal.)

2022. február 6 -ától még 2 hétig lesz elérhető a Public meghajtó a diákok számára.
Mindenkit arra szeretnék ösztönözni, hogy minden munka amit eddig a Publicra mentettek, tetessétek át a gyerekekkel a saját meghajtójukra. erre 2 hét lesz, utána megszüntetem a diákoknál a Public meghajtót.

Ezzel együtt február 6 -tól már csak személyes bejelentkezés lesz lehetséges a diákoknak, a terem felhasználója nem lesz elérhető számukra.

Egyéb kérdés esetén keressetek meg, vagy írjatok egy e-mailt.

Üdv, Gábor (Rendszergazda)

Nappali csengetési rend

1. 08:00 – 08:45
2. 08:55 – 09:40
3. 09:50 – 10:35
4. 10:45 – 11:30
5. 11:40 – 12:25
6. 12:45 – 13:30
7. 13:50 – 14:35
8. 14:40 – 15:25

Iskolánk adatai

Elérhetőségek

Iskolánk adatai

Elérhetőségek